Chec rotund aromat

de Gherca Daniela in Prajituri, 19 Iul 2014 | 6499 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 50 gr unt
  • zeama de la 1 lamaie si jumatate
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 50 g cirese fara samburi (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec rotund aromat:

Separam ouale, batem albusul bine cu praful de sare si zaharul, apoi punem galbenusurile unul cate unul, pana se incorporeaza in compozitie.

Pe urma punem zeama se lamaie si putin rom, mai mixam putin; adaugam si untul topit si racit si la final faina cu praful de copt.

Punem compozitia intr-o tava, eu am pus in tava rotunda de 24 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt, si pe urma am pus ciresele taiate bucati mai mici.

Bagam la cuptor si facem testul cu scobitoarea.

Eu am pus deasupra si o glazura din 1 lingura de zahar si zeama de la o jumatate de lamaie pentru un plus de aroma.

Simplu si numai bun pentru cafeluta de dimineata.

TIPS-URI

1

Se poate portiona dupa cum doriti, insiropata, cu creme sau frisca.

2

Eu am preferat simplu, pentru ai savura aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec rotund aromat" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese